Kalverhouderij

PALI Group heeft eigen kalverhouderijen en starterstallen onder contract. Daarnaast werken we ook intensief samen met ‘vrije’ kalverhouderijen. De veehouders waar wij mee werken dragen uiterste zorg voor een goede en vakkundige voeding, huisvesting (in groepen) en verzorging van de dieren. Onze specialisten onderhouden nauwe contacten met de veehouders. Ze zorgen voor een goede begeleiding in alle stadia van het groeiproces van de dieren.

Blanke kalveren

De lichtste, nuchtere kalveren (35-45 kilo) selecteren we voor houderijen van blanke vleeskalveren, waar ze blijven tot ze slachtrijp zijn. De kalveren krijgen er melk en krachtvoer.

Het grootste deel van deze houderijen hebben we zelf onder contract staan, zodat we exact kunnen bepalen hoe we het hele proces willen invullen op de houderij. Bij blank kalfsvlees gelden er strenge eisen voor onder andere de kleur en door op één uniforme manier te werken kunnen we een hoge kwaliteit garanderen.

Website_nieuwsbericht 370x325px.jpg
Kalverhouderij-starterstallen-DTZ6127.jpg

Starterstallen

De zwaardere, nuchtere kalveren (>48 kilo) gaan eerst naar speciale starterstallen. In deze stallen blijven ze negen tot tien weken, totdat ze afgewend zijn van de melk en vast voer kunnen eten. Vanuit deze stallen gaan de kalveren door naar kalverhouderijen voor (jong) rosé kalfsvlees.

De reden waarom we de zwaardere kalveren inzetten voor de productie van rosé kalfsvlees, is dat deze dieren een grotere opnamecapaciteit hebben voor ruwvoer. Het soort voer kan overigens verschillen, afhankelijk van de wensen van de afzetmarkt.


Rosé kalveren

In eigen beheer en onder eigen begeleiding zetten wij zware nuchtere kalveren op om na ongeveer 10 weken een goed startkalf te kunnen afleveren. Deze kalveren zijn geschikt voor zowel jong rosé (<8 mnd) als rosé kalfsvlees (8-12 mnd).

Voor de (jong) rosé kalveren zijn er ook gesloten bedrijven, waar ze de hele tijd blijven. Voor alle kalveren die we in eigen beheer houden geldt dat ze uiteindelijk naar onze eigen Vitelco slachterij gaan. Ook veel van de nuka's en starters die we eerder aan ‘vrije’ houderijen verkopen, kopen we later weer in voor onze productie van kwalitatief hoogwaardige kalfsvlees producten.

Kalverhouderij-rosé kalveren-DTZ5658.jpg

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met onze specialist:

André Schouten

Backoffice medewerker
T: +31 73 624 20 13 E: a.schouten@paligroup.nl