AgriFriends Boer-Buurt-BBQ geslaagd!

AgriFriends Boer-Buurt-BBQ geslaagd!

Afgelopen woensdag organiseerde Stichting AgriFriends een Boer-Buurt-BBQ voor bewoners van de Ceres in Veldhoven. De barbecue met producten van eigen bodem ging van start met een symbolische blokkade. AgriFriends kijkt terug op een geslaagde eerste editie waarbij de gesprekken tussen boer en burger met veel enthousiasme werden gevoerd.

Barbecue

Eén van de partners van Stichting AgriFriends, Huub Fransen, vertelde meer over de stichting en opende officieel de barbecue. Verschillende bijzondere varkens- en kalfsvleesgerechten, allemaal afkomstig uit eigen land, werden bereid op een speciale barbecue ‘een smoker’. Tijdens het eten vertelde lokale boeren, een varkenshouder, kalverhouder en een melkveehouder, meer over de herkomst van de producten op het menu. Winnares Daisy: “Het was echt heel leuk om van de boeren het verhaal achter het eten te horen. Je kijkt toch anders naar de sector.”

Quiz

De avond werd afgesloten met een heuse quiz waarbij quizmaster Sander Steffen verschillende vragen stelde over de agrarische sector. De buurtbewoners wisten verrassend veel! De uiteindelijke winnaar ging naar huis met een kadobon van Fabor, een lokale melkveehouderij die ook ambachtelijk ijs produceert. Er is een videoverslag gemaakt van de barbecue.

Over Stichting AgriFriends

AgriFriends organiseert regelmatig acties om een laagdrempelig gesprek tussen consument en boer op gang te brengen. Stichting AgriFriends is een samenwerking tussen 10 organisaties uit de agrarische sector. Doel van de stichting is om op een positieve wijze de kloof tussen de boer en burger te verkleinen.