Professioneel transport

PALI Group hecht veel waarde aan persoonlijk contact en korte lijnen met toeleveranciers en afnemers. Daarom hebben we bewust gekozen voor eigen wagens met vertrouwde chauffeurs. Deze professionele chauffeurs zijn goed bekend met onze vaste veehouders en op deze manier houden we de kwaliteit en service helemaal in eigen hand.

Optimale omstandigheden

We willen de dieren onder de meest optimale condities vervoeren en zo min mogelijk blootstellen aan de weersomstandigheden. Daarom rijden we met dichte, geconditioneerde veewagens. Dankzij een volledig gesloten opbouw worden de dieren niet gestoord door invloeden van buitenaf en komen ze rustiger aan op de plaats van bestemming. Dit is goed voor het dierenwelzijn en dus ook voor alle betrokken partijen.

Per laag zijn sensoren ingebouwd waardoor de chauffeur de temperatuur vanuit de cabine kan instellen en aflezen. Verder beschikken onze wagens over een drinkinstallatie, hefdak en een laadlift die soms ook is voorzien van een weeginstallatie.Onze chauffeurs zijn speciaal opgeleid om dieren te mogen vervoeren. Ze hebben te allen tijde oog voor de hygiëne en het welzijn van de dieren.

veetransport-optimale omstandigheden-DTZ6637.jpg

Veetransport-TRACES.jpg

Vervoer in beeld

Een modern en geavanceerd GPS-volgsysteem volgt onze veewagens continu. Hiermee voorkomen we dat onze chauffeurs onnodige kilometers rijden en daarmee beperken we meteen de CO2-uitstoot. Via TRACES hebben wij én de ontvanger een goed beeld van het vee dat onderweg is. Dit TRAde Control and Expert System (TRACES) is het Europese certificeringsysteem dat alle dierstromen in Europa volgt.

Kwaliteit & controle

De verzamelplaatsen en het transport krijgen veelvuldig te maken met controles van zowel overheidsinstanties als private, onafhankelijke inspectieorganisaties. In Nederland ziet de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) toe op de veiligheid van de voedselketen en de gezondheid van de dieren.

Oormerk.png

Veetransport-erkende EU controlepost-Baltic Control logo.png

Erkende EU-controlepost

Bij lang transport van vee kunnen uitsluitend erkende controleposten worden gebruikt voor een verplichte tussenstop om onderweg dieren uit te laden en te verzorgen. PALI Group heeft een eigen controlepost in Oud-Turnhout, België. Baltic Control heeft deze post (voor de Europese Commissie) erkend als High Quality Control Post (HQCP) en EU-controlepost, met als registratienummer BE-SP125. Dit HQCP kwaliteitslabel waarborgt de kwaliteit van onze activiteiten nog eens extra.

Wilt u gebruikmaken van deze controlepost? Neem dan contact op met Wil Strik, via w.strik@paligroup.nl of bel +31 6 51 55 88 40.

Ook reinigen & wegen

Op dezelfde plaats als de officiële controlepost - Arselt 32, 2360 Oud-Turnhout, België - beschikken we ook over een weegbrug en een R&O plaats. De 18 meter lange weegbrug heeft een maximaal weegvermogen van 70 ton. De weegbrug en de geregistreerde plaats voor reiniging en ontsmetting (R&O) zijn 24 uur per dag open.

Wilt u de weegbrug of R&O plaats gebruiken? Wil Strik helpt u graag verder: w.strik@paligroup.nl of +31 6 51 55 88 40.

Veetransport_reinigen_DIE1960.jpg

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met onze specialist:

Raoul Maas

Divisiemanager transport
T: +31 73 624 20 12 E: r.maas@paligroup.nl