PALI Geldrop staakt slachtactiviteiten

PALI Geldrop staakt slachtactiviteiten

PALI Geldrop staakt slachtactiviteiten

PALI Group’s eigen varkensslachterij ‘PALI Geldrop’ stopt met haar activiteiten. PALI Group intensiveert haar, reeds ruim 20-jarige, samenwerking met Compaxo op het gebied van vleesvarkens en varkensvlees. De vleesvarkens van PALI Group zullen vanaf 1 april 2024 bij Compaxo worden geslacht waarna een gedeelte verder verwerkt zal worden bij PALI Meat in Oss.

Voor de varkensslachterij van PALI Group zijn in Geldrop, vanwege beperkingen in de vergunning, onvoldoende mogelijkheden om verder te groeien. Groei is echter nodig voor het verder verbeteren van de kosten-efficiëntie om zo onze klanten een juiste marktprijs te kunnen blijven bieden. Deze intensieve samenwerking met Compaxo is de ideale manier om dit te realiseren. Compaxo Groep en PALI Group verzoeken de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om goedkeuring.

Compaxo Zevenaar breidt uit

Compaxo Groep heeft al geruime tijd de wens om haar activiteiten in de divisie Zevenaar verder uit te breiden. Met de overname van de slachtactiviteiten van PALI Geldrop kan Compaxo haar doelstellingen realiseren en de onlangs gerealiseerde nieuwbouw beter benutten. Omtrent de aanvoer van vleesvarkens blijft Compaxo werken zoals het nu al doet. Compaxo is verheugd de samenwerking met PALI Group verder uit te bouwen.

Noot:

Over PALI Group:

PALI Group is een echt Brabants familiebedrijf en al meer dan 60 jaar één van de grootste onafhankelijke producenten van varkens-, kalfs- en geitenvlees in Europa. Ons succes zit hem in samenwerking. Enerzijds met onze aanbieders en onze veehouders die we allemaal persoonlijk kennen, anderzijds met onze klanten in Europa en daarbuiten. PALI Group is opgericht in 1959, heeft haar hoofdkantoor in Den Bosch en er werken ruim 1.000 medewerkers.

Over Compaxo Groep:

Compaxo is een familiebedrijf dat zich in haar 127-jarig bestaan almaar verder heeft ontwikkeld. Van slagerij in de binnenstad van Gouda tot de twee grote divisies vandaag de dag met alweer een 5e generatie familie van der Post aan het roer. De slachterij divisie is gevestigd te Zevenaar, de vleesverwerking kent vestigingen in Gouda (tevens hoofdkantoor), Belfeld en Almere. De vestiging te Zevenaar is al 50 jaar actief in het slachten en verwerken van vleesvarkens. In totaal zijn er dagelijks 1.200 medewerkers werkzaam voor de Compaxo Groep. Zij zorgen samen voor een afzet van onze producten in thuisland Nederland en meer dan 50 exportlanden.