Eerste editie AgriFriends Boer-Burger Brunch een succes!

Eerste editie AgriFriends Boer-Burger Brunch een succes!

Donderdag 12 mei organiseerde AgriFriends in samenwerking met PSV een Boer-Burger Brunch op de middenstip van het Philips Stadion. 50 burgers gingen in gesprek met 50 boeren en tuinders uit Zuid-Nederland.

Bijna 400 PSV-supporters meldden zich aan voor het event, waarvan er 50 werden ingeloot. Samen met 50 boeren zijn zij te gast in het PSV-stadion. Met de brunch op deze unieke locatie hoopt AgriFriends het gesprek tussen boeren en burgers over voedselproductie te faciliteren en het wederzijdse begrip te vergroten.

Bekijk de aftermovie van de eerste geslaagde editie van de AgriFriends Boer-Burger Brunch.

Dichten van de kloof
De agrifood sector in Zuid Nederland is volop in beweging. Het is een omvangrijke sector die naast het produceren van lekker en gezond voedsel voor een belangrijk deel ook de inrichting van ons buitengebied bepaalt. Tegelijkertijd is er bij veel burgers maar weinig bekend over deze sector. Door met elkaar in gesprek te gaan, ontstaat er meer wederzijds begrip voor elkaars standpunten en situatie. De actie is onderdeel van verschillende activiteiten die AgriFriends samen met PSV organiseert om de kloof tussen boeren en burgers te verkleinen.

Bron: AgriFriends.nl