Actueel

Rompa Tanneries wordt Vitelco Leather

In 2014 is Vitelco, dochteronderneming van PALI Group, een joint venture aangegaan met Rompa Leder en hebben we samen Rompa Tanneries opgericht. Onlangs hebben Vitelco en Rompa Leder echter besloten om deze samenwerking stop te zetten en heeft Vitelco het 50% belang in Rompa Tanneries overgenomen van Rompa Leder. Vitelco is nu 100% eigenaar van de leerlooierij en verandert de naam in Vitelco Leather B.V..

Onderdeel van de hele keten
Vitelco, PALI Group’s kalverslachterij, verwerkt jaarlijks zo’n 350,000 kalveren en de looierij in Lichtenvoorde is een perfecte toevoeging aan de keten. De kalfshuiden en vellen die beschikbaar komen als bijproduct van het slachtproces, zijn mooie grondstoffen voor lederproducten. Bij Vitelco Leather verwerken we deze verse huiden tot ‘wet-blue’, crust en gefinished leer.

Traceerbaar tot de bron
Bij Vitelco Leather zorgen we voor een volledig transparante en zo duurzaam mogelijke productie. Per batch weet u exact tot welke houderij de huiden terug te leiden zijn, wat de leefomstandigheden waren, welke voeding de kalveren hebben gekregen, hoe ze zijn vervoerd en wanneer ze waar zijn geslacht. We beheren en beheersen de hele keten van beginproduct tot gefinished kalfsleer. Dit doen we op een duurzame manier met oog voor mens, milieu en natuurlijk ook met alle aandacht voor het welzijn van de dieren zelf.

Meer informatie over onze leerlooierij vindt u hier.