Actueel

PALI Group koopt vrieshuis Diepop 's-Hertogenbosch bv

PALI Group heeft op 12 december 2013 met de Spakenburgse onderneming A. van de Groep en Zonen een akkoord bereikt over de overname van Diepop ’s-Hertogenbosch bv. Het vrieshuis zal gaan opereren onder een nieuwe naam: Vrieskade bv.

Het terrein van Vrieskade aan de Veemarktkade in 's-Hertogenbosch grenst direct aan het perceel van kalverslachterij Vitelco, onderdeel van PALI Group. Na de overname (effectief per januari 2014) beschikt PALI Group over een aangesloten complex met een grondoppervlakte van bijna 3,5 ha.

Vrieskade 300x90.jpg

Om de totale productieketen optimaal te beheersen is er binnen PALI Group sprake van een sterk geïntegreerde structuur. Het besluit tot het zelfstandig uitvoeren van een opeenvolgende productiefase past in die strategie. Bovendien ziet PALI Group toegevoegde waarde in de afzet van bevroren kalfsvleesproducten.

De Diepop locatie in 's-Hertogenbosch beschikt over een verwerking- en opslagcapaciteit van 50.000 m3. Het bedrijf is opgebouwd uit diverse bewaarcellen waar 8.000 pallets van diverse grootte en omvang opgeslagen kunnen worden. Wezenlijk onderdeel van het productieproces zijn de verschillende specialistische invries- en tempereertechnieken. Het vrieshuis is recentelijk omgebouwd en voorzien van een modern NH3 koudecircuit.
Met de overname wordt de dienstverlening van Diepop ‘s-Hertogenbosch overeind gehouden en zullen de kernactiviteiten van bewaren, invriezen en tempereren voor haar klantenkring doorgang blijven vinden.

De tweede vestiging van Diepop, in Waalwijk, blijft eigendom van A. van de Groep en Zonen. De hoofdactiviteiten in deze vestiging bestaan uit het in- en verpakken van onder meer snacks en aardappelproducten en het invriezen en in bewaring nemen van vers aangeleverde voedingsmiddelen.