Actueel

PALI Geldrop behaalt Varken van Morgen certificaat

Het Varken van Morgen is een kwaliteitsprogramma voor varkenshouders waarin bovenwettelijke normen zijn opgenomen voor een duurzame productie van varkensvlees met aandacht voor dierenwelzijn en milieu.

Om de traceerbaarheid van dit varkensvlees in de keten te borgen is de CBL-CoC (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel* - Chain of Custody) code Varken van Morgen opgesteld voor de verwerkende industrie.

Herkomst gegarandeerd
Onlangs heeft Vinçotte ISACert Nederland b.v. controles uitgevoerd op onze varkensslachterij in Geldrop en geconstateerd dat we voldoen aan de eisen gesteld door Global G.A.P. – CBL-CoC. Wij zijn er trots op dat onze varkensslachterij, na het eerder dit jaar behaalde Beter Leven Keurmerk nu ook het Varken van Morgen certificaat heeft behaald. Hiermee tonen we aan dat ons Varken van Morgen varkensvlees voldoet aan de door het CBL gestelde eisen en ook volledig traceerbaar is. Hiermee levert ook PALI Geldrop een belangrijke bijdrage aan het verder verduurzamen van de Nederlandse varkensvleessector.

Voor meer informatie over deze of andere kwaliteitsnormen, kunt u contact opnemen met onze kwaliteitsafdeling of onze verkoopafdeling.

 

* Het CBL is de branchevereniging van de supermarkten en bedrijven actief in de foodservice. Het CBL heeft in overleg met de Nederlandse varkensvleessector, het programma ‘Varken van Morgen’ ontwikkeld voor het verder verduurzamen van varkensvlees.