Actueel

Jozien Rommens ontvangt Agroscoopbokaal ForFarmers

Woensdag 18 mei werden de winnaars van de Agroscoopbokaal 2016 bekendgemaakt. Zeven ondernemers uit verschillende sectoren kregen deze onderscheiding vanwege hun uitzonderlijke resultaten. Een van hen is Jozien Rommens uit Etten-Leur, rosé kalverhouder van PALI Group. Wat maakt haar vlees zo bijzonder?

“Onze dieren worden altijd voor acht uur 's morgens gevoerd en wij hebben heel veel aandacht voor de hygiëne in onze stallen," vertelt Jozien. Al jaren levert de Brabantse mester kalfsvlees aan Hutten. Haar vlees heeft het Beter Leven- en het VITEL-Oké-keurmerk. Dit laatste concept is onderscheidend door de productiewijze en de extra welzijns- en duurzaamheidseisen. Jozien staat garant voor de zuiverheid van het voer dat haar kalveren krijgen.

Vorig jaar hebben we zelf een grondstoffenloods gebouwd en zijn we onze eigen mengsels gaan maken. Dat krijgen de kalveren nu, met alleen een brokje voor de mineralen. Ze krijgen dus gewoon beter voedsel.

Jozien Rommens

Uitzonderlijke prestatie
Agroscoop is een digitaal monitoringsprogramma van ForFarmers waarmee veehouders op ieder moment hun technische en financiële cijfers kunnen beoordelen. Jaarlijks reikt ForFarmers in de sectoren melkvee, geiten, vleesvee, varkens, legpluimvee, vleespluimvee en plant de Agroscoopbokaal uit aan een ondernemer die uitzonderlijk heeft gepresteerd. De aandacht voor beter voer leverde Jozien de bokaal in de categorie vleesvee op: “Van alle vleesveehouders in Agroscoop realiseerden wij dit jaar met € 0,75 de laagste voerkosten per kilogram groei." Samen met haar echtgenoot Wim mest Jozien 960 jong rosé kalveren. "Na de uitbraak van mond-en-klauwzeer zijn we van de dikbilstieren overgestapt naar de kalveren. We zijn flink gegroeid en hebben steeds uitgebreid." 

We zijn heel trots op deze prijs nu. Vooral omdat we zo kunnen laten zien dat aandacht voor het voer en het welzijn van de dieren niet alleen kwalitatief beter vlees oplevert, maar ook zorgt voor een goed financieel resultaat. Het een hoeft het ander niet te bijten.

Jozien Rommens

Het bij de bokaal horende geldbedrag dat de familie Rommens ontving, doneren ze aan Alpe d'HuZes.

Inmiddels bewoont de vijfde generatie Rommens de boerderij en staat de volgende generatie al klaar. “Onze zoons Kevin en Brian zitten nog op school, maar willen de boerderij straks overnemen," vertelt Jozien.

Door Annemarie Driessen, Hutten
Foto door Dirk Kreijkamp