Actueel

Japanse chefs op bezoek bij Vitelco

In het kader van de campagne 'Trusted Veal from Europe', heeft het COV (Centrale Organisatie voor de Vleessector), vorig jaar een Chef’s Contest uitgeschreven in Japan. Chefs vanuit heel Japan hebben kalfsvleesrecepten ingezonden. Zes chefs hebben uiteindelijk in de finale op 28 november 2018 gestreden om een studiereis naar Nederland te winnen.

De twee beste chefs, Chef Takuma Hayashi werkzaam bij Hotel Okura en Chef Yaguchi Mitsumasa werkzaam bij Resorttrust, vielen in de prijzen en vlogen op maandag 7 januari naar Nederland. Ze werden op hun trip vergezeld door Takizawa Takayuki, journalist bij Shibata Publishing en Henk de Bruin, business consultant bij Japan food tours en tolk voor de Japanse chefs.

Eén van de onderdelen van de studiereis was een bezoek aan Vitelco. We zijn trots op onze ketenbeheersing en wilden dan ook graag de chefs een aantal schakels in de keten laten zien. Roelof van Buren, accountmanager bij Vitelco, nam ze daarom mee naar een van onze distributiecentra, waar de kalfjes worden verzameld. Voor het eerst in hun leven stonden ze naast een kalfje, wat een bijzondere ervaring!

Onno Hidding, divisiemanager kalverhouderij, heeft uitgelegd hoe e.e.a. in de kalverhouderij in z’n werk gaat en dat dierenwelzijn, traceerbaarheid en voedselveiligheid hoog in het vaandel staan. Een rondleiding in de uitbeenderij mocht ook niet ontbreken, waar ze hebben gezien hoe we ervoor zorgen dat ieder stukje vlees traceerbaar is. Als afsluiting nog een rondleiding in onze leerlooierij, waar hen door Twan de Bie, project manager bij PALI Group, nog een mooi schort van eigen kalfsleer werd aangeboden.

De eerste dag van hun studiereis was er een van vele indrukken, waar ze vol interesse en enthousiasme van hebben genoten.