Actueel

‘De Wit Slachthuis Geldrop’ gaat verder als ‘PALI Geldrop’

Kalfsvleesproducent en veehandelsorganisatie PALI Group uit ’s-Hertogenbosch neemt De Wit Slachthuis Geldrop over.

PALI Group is actief in meerdere segmenten. De belangrijkste daarvan is de productie van kalfsvlees. Om die productieketen optimaal te beheersen is er sprake van een sterk geïntegreerde structuur. De aankoop van het kalf tot en met de slacht geschiedt in eigen beheer van het familiebedrijf van Paridaans (1959, 2e generatie). Vitelco, onderdeel van PALI Group, behoort tot de grootste kalverslachterijen ter wereld en sinds de overname van leerlooierij Hulshof in Lichtenvoorde in 2014 worden de huiden verwerkt tot kalfsleer.

Maar ook in de productieketen van varkensvlees is PALI Group een belangrijke schakel. De varkens­handel is goed voor bijna een kwart van de totale omzet van de groep. Met de overname van De Wit Slachthuis Geldrop wordt de marktpositie in de varkenssector nog verder versterkt en ontstaat een nieuwe geïntegreerde keten, zoals dat al het geval is in de kalversector.

De ligging van de slachterij, te midden van een substantieel deel van de Nederlandse varkensstapel, maakt dat transport en wachttijden gering zijn, van toeleverancier naar slachterij. Bovendien is diezelfde regio het belangrijkste werkgebied van de varkenshandel van PALI Group.

De varkensslachterij van De Wit is gelegen op het bedrijventerrein Emopad in Geldrop. In 2015 is een uitbreiding en renovatie opgeleverd waarbij de capaciteit is verdrievoudigd naar 749.000 slachtingen per jaar.

De Wit Slachthuis Geldrop zal verder gaan onder de naam PALI Geldrop bv.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Martijn Paridaans, Managing Director PALI Group. Tel. (073) 6242020. (www.paligroup.nl)